Yalnız Mesajı Göster

Yemek Tarifleri-Gerdan Baklava

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Tarifleri-Gerdan Baklava






yemek tarifleri-gerdan baklava
GERDAN BAKLAVA

Malzemeler:2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı süt
Yarım kg un
1 su bardağı nişasta
5 su bardağı dövülmüş ceviz
250 gram margarin
250 gram tereyağı
Serbeti için:
Üç buçuk su bardagi su
1 kg tozşeker
1 çay kaşığı limon suyu

TARİFİ:
Yumurta, sıvıyağ, tuz, süt ve unu derin bir kapta yoğurup, 2 saat dinlendirin 4 adet bezeye ayırın Bezelerin arasına nişasta serpip, tepsi büyüklügünde açın Yufkanın üzerine ceviz serpin Kenarlarından buruşturup, 4 parmak genişliğinde büzün Tepsinin genişliğinde kesin Tepsiye yerleştirin Yufkalarin tümünü bu şekilde hazırlayın Margarin ve tereyağini eritip, sicakken yufkalarin üzerine gezdirin Önceden ısıtılmıs 180 derece fırında pembelesene dek pisirin ve sogumaya birakin Serbeti hazirlamak için, su ve tozsekeri kaynatin Limon suyunu ilave edip, ocaktan alın Sıcak serbeti yufkalarin üzerine gezdirip, dilimleyin Cevizle süsleyip, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla