Yalnız Mesajı Göster

Ramazan Tatlısı İrmik Helvası

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ramazan Tatlısı İrmik Helvası






Ramazan Tatlısı İrmik Helvası
İRMİK HELVASI






MALZEMELER:

250 gr margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı irmik
1 paket çam fıstığı

ŞERBETİ İÇİN:

2 su bardağı şeker
3 su bardağı süt





YAPILIŞI:

İlk önce şekeri süte ekleyip iyice karıştıralımYağı eritip irmiği ekleyelimKavurmaya başlayalım,irmik biraz kavrulduktan sonra fıstığı ekleyip kavuralımÖnceden hazırladığımız sütlü şerbeti kavrulan irmiğin üzerine dökelim

Tahta kaşıkla karıştıralımİrmik şerbeti çekince üzerine bir çorba kaşığı şekeri serpip üzerine kağıt havlu örtüp kapağını kapatalım

İRMİĞİ ALTIN RENGİ ALANA KADAR KAVURALIMİRMİĞİN KAVRULDUĞUNU İRMİKTEN GELEN HIŞIRTI SESİYLE ANLAYABİLİRSİNİZBU DA BENDEN SİZE BİR İPUCU


AFİYET OLSUN alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla