Yalnız Mesajı Göster

Tatlı Tarifleri - Resimli Sakızlı Muhallebi Tarifi Ve Yapılışı

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tatlı Tarifleri - Resimli Sakızlı Muhallebi Tarifi Ve Yapılışı






Tatlı Tarifleri - Resimli Sakızlı Muhallebi Tarifi Ve Yapılışı
Resimli Sakızlı Muhallebi Tarifi Ve Yapılışı



Malzemeler

Sakızlı Muhallebi Tarifi
Malzemeleri
15 su bardağı şeker
(250 gr şeker)
5 su bardağı süt
15 su bardağı mısır nişastası
(150 gr)
1 su bardağı su
3 adet çam sakızı
1 su bardağı antep fıstığı kırık
Yapılışı

Süt ve şekeri bir tencereye koyunÇam sakızını ince ince kıyınKarışıma ilave edin
Karıştırarak kaynamaya bırakın

Bu arada bir kapta mısır nişastasını başka bir kapta 1 bardak soğuk su ile çırpınTopaklanma olmasın
Süt kaynayınca fıstıkları ilave edinNişastayı yavaş yavaş sütün içine dökünBu sırada da çırpmayı bırakmayın ki nişasta süte iyice karışıp koyulaşma olsunSonra 1-2 dk daha bekleyip ocaktan alın

Tatlınızı ısıya dayanıklı bir borcama döküp soğutun
Soğuyunca kesip istediğiniz gibi süsleyip servis yapın

Not:Eğer çam sakızı yerine sakız reçeliniz varsa şeker miktarını azaltarak 3 tatlı kaşığı kullanabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla