Konu
:
Tatlı Tarifleri - Resimli Sakızlı Muhallebi Tarifi Ve Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Tatlı Tarifleri - Resimli Sakızlı Muhallebi Tarifi Ve Yapılışı
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tatlı Tarifleri - Resimli Sakızlı Muhallebi Tarifi Ve Yapılışı
Tatlı Tarifleri - Resimli Sakızlı Muhallebi Tarifi Ve Yapılışı
Resimli Sakızlı Muhallebi Tarifi Ve Yapılışı
Malzemeler
Sakızlı Muhallebi Tarifi
Malzemeleri
1
5 su bardağı şeker
(250 gr
şeker)
5 su bardağı süt
1
5 su bardağı mısır nişastası
(150 gr
)
1 su bardağı su
3 adet çam sakızı
1 su bardağı antep fıstığı kırık
Yapılışı
Süt ve şekeri bir tencereye koyun
Çam sakızını ince ince kıyın
Karışıma ilave edin
Karıştırarak kaynamaya bırakın
Bu arada bir kapta mısır nişastasını başka bir kapta 1 bardak soğuk su ile çırpın
Topaklanma olmasın
Süt kaynayınca fıstıkları ilave edin
Nişastayı yavaş yavaş sütün içine dökün
Bu sırada da çırpmayı bırakmayın ki nişasta süte iyice karışıp koyulaşma olsun
Sonra 1-2 dk
daha bekleyip ocaktan alın
Tatlınızı ısıya dayanıklı bir borcama döküp soğutun
Soğuyunca kesip istediğiniz gibi süsleyip servis yapın
Not:Eğer çam sakızı yerine sakız reçeliniz varsa şeker miktarını azaltarak 3 tatlı kaşığı kullanabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul