Yalnız Mesajı Göster

Ramazan Tatlısı Kabak Tatlısı

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ramazan Tatlısı Kabak Tatlısı






Ramazan Tatlısı Kabak Tatlısı
KABAK TATLISI









*Kabak güzelce soyulup küp küp doğranır ve yıkanır
*Yıkanan kabaklarımızı tenceremize dizeriz ve üzerine şekerini serip bir gece bekletiriz
*Sabah kabaklar suyunu salmış oluyor ocağa alıp önce hızlı ateşte kaynadıktan sonrada kısık ateşte pişirmeye bırakırız
*Kabaklarımız yumuşamaya başlayınca tencerenin kapağını açarız ve ağzı açık olarak pişmeye devam eder
*Kabaklar suyunu iyice çekip şerbetimizin kıvamı yoğun bir hal alınca tatlımız pişmiştir
*Soğumaya bırakıp soğuyunca bol cevizle servis yaparız
*Kabak ve şeker ölçüsü vermedim herkes kararını bilirAma ben şekerini gayet bol koyarım o zaman işte o tatlının tadına doyamazsınızAynen şeffaf jelibon şekerler gibi oluyormmmmmmmmmm


AFİYET OLSUNalıntı

Alıntı Yaparak Cevapla