07-28-2012
|
#1
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Parmak Tatlısı Tarifi Resimli
Parmak Tatlısı Tarifi Resimli
Resimli parmak tatlısı tarifi
parmak tatlısı nasıl yapılır
Malzemeler:
* 125 gr margarin,
* Yarım kilo un,
* 1 su bardağı pudra şekeri,
* 1 su bardağı irmik,
* 2 tane yumurta,
* 1 tane limon kabuğu rendesi,
* 1 paket kabartma tozu,
Şerbeti için:
* 3 su bardağı şeker,
* 3 su bardağı su,
* çeyrek limon,
Malzemeler:
1 Yumurtanın sarısı dışındaki bütün malzemden kulak memesi kıvamında hamur yapın Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve parmak şeklinde yapın ve yağlanmış tepsiye sıralayın Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürüp çatal yardımı ile çizgiler oluşturun 175 derecede Tatlınız kızarıncaya kadar pişirin Fırından çıkan tatlınızın ilk sıcaklığı çıkınca ılık şerbeti gezdire gezdire dökün ve üzerini başka bir tepsiyle kapayın
Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun!
|
|
|
|