Yalnız Mesajı Göster

Parmak Tatlısı Tarifi Resimli

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Parmak Tatlısı Tarifi Resimli






Parmak Tatlısı Tarifi Resimli
Resimli parmak tatlısı tarifi
parmak tatlısı nasıl yapılır




Malzemeler:

* 125 gr margarin,
* Yarım kilo un,
* 1 su bardağı pudra şekeri,
* 1 su bardağı irmik,
* 2 tane yumurta,
* 1 tane limon kabuğu rendesi,
* 1 paket kabartma tozu,

Şerbeti için:

* 3 su bardağı şeker,
* 3 su bardağı su,
* çeyrek limon,

Malzemeler:

1 Yumurtanın sarısı dışındaki bütün malzemden kulak memesi kıvamında hamur yapın Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve parmak şeklinde yapın ve yağlanmış tepsiye sıralayınÜzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürüp çatal yardımı ile çizgiler oluşturun175 derecede Tatlınız kızarıncaya kadar pişirin Fırından çıkan tatlınızın ilk sıcaklığı çıkınca ılık şerbeti gezdire gezdire dökün ve üzerini başka bir tepsiyle kapayın

Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz


Afiyet olsun!

Alıntı Yaparak Cevapla