Konu
:
Cevizli Lokum Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Lokum Tatlısı
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Lokum Tatlısı
cevizli lokum tatlısı
Malzemeler
1
aşama:
1 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 kibrit kutusu kadar margarin
2
aşama:
Sade krem şanti 1 paket
1 çay bardağı süt (veya bir paket çiğ pasta kreması)
Ayrıca bol hindistan cevizi rendesi ile dövülmüş ceviz
İsteğe bağlı olarak üzerine ceviz taneleri veya dövülmüş antep fıstığı
Yapılışı:
Önce süt,toz şeker,vanilya ve unu bir tencerede iyice çırpıp sonra ocağa alıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar çırpıcı ile karıştırıp pişiriyoruz
Ocaktan indirmeden önce margarin yada tereyağını ekleyip karıştırıp ocağı kapatıyoruz
Ocaktan aldığımız muhallebimizi 5 dakika mikserimizin yüksek devrinde çırpıyoruz
Fırın tepsisine bolca hindistan cevizi rendesi serpiyoruz ve üzerine muhallebimizi döküyoruz
Sonra o soğurken kremamızı hazırlıyoruz
Soğumuş muhallebimizin üzerine kremamızı döküyoruz ve soğumasını bekliyoruz
Soğuyunca kare kare pasta gibi dilimleyip ortalarına dövülmüş ceviz koyuyoruz
Sonra bu dilimleri rulo yapıp üzerine birer tane ceviz yada antep fıstığı serpip servis tabağına alıp soğuk servis yapıyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul