Yalnız Mesajı Göster

Yemek Tarifi Sebzeli Güveç

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Tarifi Sebzeli Güveç






Yemek tarifi Sebzeli Güveç
Sebzeli Güveç (8 Kişilik)

Malzemeler
2 Havuç
2 Büyük Patates
2 Kırmızı Dolmalık Biber
2 Sarı Dolmalık Biber
2 Kabak
2-3 Diş Sarmısak
Kızartmalık Yağ
1 Limon
8 Çorba Kaşığı Sirke
8 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Tuz, Karabiber


Yemeğin Tarifi
Patates ve havuçların kabuklarını soyup yıkayın Havuçları uzunlamasına dörde bölün Patatesleri yuvarlak dilimler halinde doğrayın Her ikisini tuzlu suda 4 dakika kadar başlayın Patatesleri sudan çıkarıp süzülmesini bekleyin
Biberleri yıkayıp çekirdeklerini ayıkladıktan sonra altı dilime böün Kabağı iyice yıkayıp ince dilimler halinde doğrayın Sarmısağı soyup dilimleyin
Büyük bir tavada yağı kızdırıp sebzeleri sarmısakla birlikte hafifçe kavurun Sonra fazla derin olmayan bir servis tabağının içine yan yana yerleştirin
Limonun suyunu sıkın Bir kasede limon suyu, sirke, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın Hazırladığınız sosu sebzelerin üzerinde gezdirin Sebzeli güvecin üzerini örterek bir gece buzdolabında bekletin
Sebzeli güveci servis yapmadan önce dilediğiniz gibi şekiilendirin Dilerseniz farklı baharatlarla tatlandırın
Kalorili yemeklerden kaçınanlar güvece katılan sebzeleri farklı şekillerde pişirebilirler Örneğin sebzeleri haşlayabilirsiniz veya bir güveç kabına alıp fırında pişirebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla