Konu
:
Yemek Tarifi Terbiyeli Kış Türlüsü
Yalnız Mesajı Göster
Yemek Tarifi Terbiyeli Kış Türlüsü
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yemek Tarifi Terbiyeli Kış Türlüsü
Yemek Tarifi Terbiyeli Kış Türlüsü
Terbiyeli Kış Türlüsü (4 Kişilik)
Malzemeler
2 Soğan
6-7 Pırasa
300 gr Kereviz
2 Havuç
150 gr Kuşbaşı Koyun Eti
2 Çorba Kaşığı Margarin
3 Su Bardağı Sıcak Su
2 Yumurta Sarısı
1/2 Limon Suyu
Tuz, Karabiber
Yemeğin Tarifi
Soğanları küçük küpler halinde doğrayın
Margarini tencerede eritip soğan ve eti ilave edin
Etler suyunu salıp tekrar çekinceye kadar yaklaşık 20 dakika kavurun
Sıcak su ve tuz ekleyip kapağı kapalı olarak yarım saat kadar pişirin
Pırasaları temizleyip yarım parmak kalınlığında doğrayın
Kerevizi yarım ay şeklinde dilimleyin
Havuçları verev olarak ince ince dilimleyin
Doğranmış pırasa, kereviz ve havucu ete ilave edip kısık ateşte yarım saat daha pişirin
Geniş bir kasede yumurta sarıları ve limon suyunu çırpın
Yemeğin suyundan yarım su bardağı kadarını ekİeyip iyice karıştırın
Hazırladığınız terbiyeyi yemeğin üzerine gezdirerek döküp 5-6 dakika sonra ateşten alın
Sıcak olarak servis yapın
Dikkat!
Terbiyeli kış türlüsünü et suyu ile hazırlarsanız çok daha lezzetli olacaktır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul