Konu
:
Karnabahar Kızartması Resimli Tarif
Yalnız Mesajı Göster
Karnabahar Kızartması Resimli Tarif
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karnabahar Kızartması Resimli Tarif
Karnabahar kızartması resimli tarif
Karnabahar kızartması
Karnabahar kızartması tarifi
Karnabahar kızartması nasıl yapılır
Ne güzel bir lezzettir bu
[img]/images/forumsinsimages/32/27-07-2012T04-02-055fe96d_forumsinsi
net_
jpg[/img]
Malzemeler
1 orta boy karnabahar
Yarım limonun suyu
Kızartmak için ayçiçeği yağı
Tuz, karabiber
Pane için:
1 su bardağı un 1 su bardağı galeta unu
2 yumurta 1 çorba kaşığı limon suyu
Yarım su bardağı maden suyu
Tarif
Karnabaharı temizleyip çiçeklerini ayırın ve bol suyla yıkayın
Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ve limon suyu ilave edin
Karnabaharı beyaz köpükler çıkıncaya kadar haşlayın
Köpükler çıkınca kevgirle karnabaharları alın ve soğuk suya atın
Biraz durduktan sonra süzün
Pane için un, yumurtalar, limon suyu ve maden suyunu bir kâseye alıp malzemeleri birbirine yedirene kadar karıştırın
Karnabahar çiçeklerini önce hazırladığınız unlu karışıma sonra galeta ununa bulayın
Ayçiçeği yağını derin bir tavaya alıp ısıtın
Karnabaharları ilave edip çevirerek kızartın
Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin
Servis tabağına alın
Karnabaharların üzerini dilerseniz sade olarak maydanozla ya da sarımsaklı yoğurt üstünede yağda kırmızı biberli sos yaparak süsleyebilirisiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul