Yalnız Mesajı Göster

Karnabahar Kızartması Resimli Tarif

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karnabahar Kızartması Resimli Tarif






Karnabahar kızartması resimli tarif
Karnabahar kızartması
Karnabahar kızartması tarifi
Karnabahar kızartması nasıl yapılır

Ne güzel bir lezzettir bu [img]/images/forumsinsimages/32/27-07-2012T04-02-055fe96d_forumsinsinet_jpg[/img]



Malzemeler

1 orta boy karnabahar
Yarım limonun suyu
Kızartmak için ayçiçeği yağı
Tuz, karabiber

Pane için:
1 su bardağı un 1 su bardağı galeta unu
2 yumurta 1 çorba kaşığı limon suyu
Yarım su bardağı maden suyu


Tarif


Karnabaharı temizleyip çiçeklerini ayırın ve bol suyla yıkayın Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ve limon suyu ilave edin Karnabaharı beyaz köpükler çıkıncaya kadar haşlayın Köpükler çıkınca kevgirle karnabaharları alın ve soğuk suya atın Biraz durduktan sonra süzün
Pane için un, yumurtalar, limon suyu ve maden suyunu bir kâseye alıp malzemeleri birbirine yedirene kadar karıştırın
Karnabahar çiçeklerini önce hazırladığınız unlu karışıma sonra galeta ununa bulayın Ayçiçeği yağını derin bir tavaya alıp ısıtın Karnabaharları ilave edip çevirerek kızartın Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin Servis tabağına alın
Karnabaharların üzerini dilerseniz sade olarak maydanozla ya da sarımsaklı yoğurt üstünede yağda kırmızı biberli sos yaparak süsleyebilirisiniz

Alıntı Yaparak Cevapla