Yalnız Mesajı Göster

Yemek Tarifleri /Sebze Yemekleri/Mantarlı Patlıcan Sote Yapılışı

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Tarifleri /Sebze Yemekleri/Mantarlı Patlıcan Sote Yapılışı






yemek tarifleri /sebze yemekleri/Mantarlı Patlıcan Sote yapılışı
Mantarlı Patlıcan Sote yapılışı,Mantarlı Patlıcan Sote yapılışı,


Mantarlı Patlıcan Sote


Hem meze hem de ara sıcak olarak sunabileceğiniz mantarlı patlıcan sote hafif tadı ve pratik hazırlanışıyla karşınızda…




Mantarlı Patlıcan Sote



Malzemeler,

2 adet patlıcan

500 gram mantar

2 adet tatlı kırmızı biber

1 adet orta boy soğan

Yarım demet maydanoz

1 su bardağı bulgur

Damak tadınıza göre tuz

Sıvıyağ
Hazırlanışı,

Bulguru derin kaba alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin

Kapağını kapatıp şişmesi için bekletin

Patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde doğrayın

Tavaya kızartma yağını alıp kızdırın

Yüksek ateşte patlıcanları kızartın

Fazla yağını alması için havlu kâğıt üzerine çıkarın

Mantar, biber ve soğanı orta büyüklükte doğrayın

Tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ alıp kızdırın

Soğanı ekleyip rengi değişene kadar kavurun

Üzerine mantar ve biberi ekleyin

Mantar suyunu çekene kadar pişirin

Ocaktan indirmeden önce tuzunu ilave edin

Kızarmış patlıcanları ilave edip karıştırın

Şişmiş bulgura tuz ekleyip karıştırın

Düz bir servis tabağına alın

Üzerine mantarlı patlıcan karışımını yayın

Maydanozu incecik doğrayıp üzerine serpin

Sıcak ya da soğuk servis yapın

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla