Konu
:
Yemek Tarifleri /Sebze Yemekleri/Mantarlı Patlıcan Sote Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Yemek Tarifleri /Sebze Yemekleri/Mantarlı Patlıcan Sote Yapılışı
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yemek Tarifleri /Sebze Yemekleri/Mantarlı Patlıcan Sote Yapılışı
yemek tarifleri /sebze yemekleri/Mantarlı Patlıcan Sote yapılışı
Mantarlı Patlıcan Sote yapılışı,Mantarlı Patlıcan Sote yapılışı,
Mantarlı Patlıcan Sote
Hem meze hem de ara sıcak olarak sunabileceğiniz mantarlı patlıcan sote hafif tadı ve pratik hazırlanışıyla karşınızda…
Mantarlı Patlıcan Sote
Malzemeler,
2 adet patlıcan
500 gram mantar
2 adet tatlı kırmızı biber
1 adet orta boy soğan
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı bulgur
Damak tadınıza göre tuz
Sıvıyağ
Hazırlanışı,
Bulguru derin kaba alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin
Kapağını kapatıp şişmesi için bekletin
Patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde doğrayın
Tavaya kızartma yağını alıp kızdırın
Yüksek ateşte patlıcanları kızartın
Fazla yağını alması için havlu kâğıt üzerine çıkarın
Mantar, biber ve soğanı orta büyüklükte doğrayın
Tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ alıp kızdırın
Soğanı ekleyip rengi değişene kadar kavurun
Üzerine mantar ve biberi ekleyin
Mantar suyunu çekene kadar pişirin
Ocaktan indirmeden önce tuzunu ilave edin
Kızarmış patlıcanları ilave edip karıştırın
Şişmiş bulgura tuz ekleyip karıştırın
Düz bir servis tabağına alın
Üzerine mantarlı patlıcan karışımını yayın
Maydanozu incecik doğrayıp üzerine serpin
Sıcak ya da soğuk servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul