Yalnız Mesajı Göster

Yemek Tarifleri /Sebze Yemekleri/Karnabahar Kızartması Yapılışı

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Tarifleri /Sebze Yemekleri/Karnabahar Kızartması Yapılışı






yemek tarifleri /sebze yemekleri/Karnabahar Kızartması yapılışı
Karnabahar Kızartması yapılışı ,Karnabahar Kızartması yapılışı

Karnabahar Kızartması


Kış mevsiminin en besleyici sebzelerinden karnabaharın kızartmasını denemiş miydiniz? Akşam yemeklerinde ara sıcak ya da ana yemeğin yanında garnitür olarak sunabileceğiniz karnabahar kızartması tarifi…




Karnabahar Kızartması



Malzemeler,

1 adet küçük boy karnabahar

1 adet yumurta

1 su bardağı süt

3 yemek kaşığı un

Kızartmak için 1 su bardağı sıvıyağ

1 adet limonun suyu

Damak tadınıza göre tuz
Hazırlanışı,

Tencereye limon suyu, tuz ve suyu alıp kaynatın

Karnabaharı bıçakla küçük parçalara bölün

Tencereye ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın

Haşlanan karnabaharları süzüp ılınması için bekletin

Kâsede yoğurt, yumurta ve unu özleşinceye kadar karıştırın

Karnabaharları yoğurtlu karışıma batırın

Kızgın yağda iki tarafını da kızartın

Afiyet olsun
Not: Dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla