Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi - Zeytinyağlı Yaprak Sarma Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Yaprak Sarma Malzemeleri
Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Malzemeler
500 gr asma yaprağı
2 su bardağı dolmalık pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 soğan
2 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
2 tatlı kaşığı kuşüzümü
Tuz, karabiber, nane
Hazırlanışı
Pirinci yıkayıp ılık suda ıslatın ve 30 dakika bekletin Süzüp durulayın Soğanı soyup kıyın
Zeytinyağını tencereye alıp soğanı ekleyin Biraz pembeleştirip süzülmüş pirinci ilave edin 1-2 dakika kavurun Fıstık, üzüm, tuz ve baharatı ilave edip karıştırın, ocaktan alın
Asma yapraklarını tuzlu kaynar suda sararıncaya kadar haşlayıp süzgece alın
Bir tepsinin içinde yaprakları tek tek açarak hazırladığınız iç malzemeden ortalarına ekleyip sigara şeklinde sarın Tencereye dizip üzerine bir tabak kapatın 2 su bardağı ılık su ilave edip ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirin Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın
Sarmaları servis tabağına alıp üzerine 1 kaşık sızma zeytinyağı gezdirin Limon dilimleriyle süsleyip servis yapın
|