Zeytinyağlı İmam Bayıldı Tarifi
Zeytinyağlı İmam Bayıldı Tarifi
Zeytinyağlı İmam Bayıldı Tarifi - Zeytinyağlı İmam Bayıldı Nasıl Yapılır
Malzemeler (4 Kişilik)
4 tane patlıcan
4 orta boy soğan
4 orta boy domates
1 baş sarımsak
1 su bardağı zeytinyağı
½ su bardağı su
Tuz, Şeker
Soğanları piyazlık doğrayın, domatesleri rendeleyin, sarımsağı temizleyin Üçünü karıştırdıktan sonra zeytinyağı, tuz ve şekerle iyice ovun
Patlıcanları alacalı soyup, ortalarından derince çizin Hazırladığınız harcı patlıcanların içine pay edip, tencereye dizin Suyu ilave ettikten sonra 20-30 dakika kısık ateşte pişirin, soğuduktan sonra servis yapın
|