Zeytinyağlı Enginarlı İç Bakla Tarifi
Zeytinyağlı Enginarlı İç Bakla Tarifi
Zeytinyağlı Enginarlı İç Bakla Tarifi - Zeytinyağlı Enginarlı İç Bakla Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Enginarlı İç Bakla Malzemeleri
Zeytinyağlı Enginarlı İç Bakla
1 kg iç bakla
3 büyük enginar
2 büyük soğan
15 çay bardağı zeytinyağı
Kırmızıbiber, tuz
2 su bardağı su
Zeytinyağlı Enginarlı İç Bakla tarifi
1- Enginarların kabukları temizlenir Dışının sert kısımları kazılır, içindeki tüylü kısımlar temizlenip doğranır ve tuzlu suya atılır
2- Baklalar ayıklanır Soğan doğranıp tencereye konur, yağ ilave edilip bakla ile biraz kavrulur
3- Enginar da karışıma eklenip kısık ateşte kendi suyuyla silkenerek bir müddet pişirilir Tuz, kırmızıbiber ve su ilave edilir, pişirilir
|