Konu
:
Ekmek Dolması Nasıl Yapılır Resımli
Yalnız Mesajı Göster
Ekmek Dolması Nasıl Yapılır Resımli
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ekmek Dolması Nasıl Yapılır Resımli
Ekmek dolması nasıl yapılır resımli
Resimli ekmek dolması vede tarifi
Ekmek dolması nasıl yapılır resimli
Malzemeler
• 500 gram kıyma
• 150 gram tereyağı
• 1 adet dolmalık ekmek
• 1 baş soğan
• 2 su bardağı haşlanmış nohut
• 3 su bardağı et suyu
• 1 demet maydanoz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
Bir gün önce alınmış ya da yapılmış dolmalık ekmeğin altından 10 cm çapında yuvarlak bir bölüm kesilerek çıkartılır ve açılan yerden ekmeğin içi iyice boşaltılır
Çıkartılan ekmek içi avuçla ovularak ufalanır
Bir baş soğan ince ince doğranır ya da kaim bir dişli rende ile rendelenir, eritilmiş 100 gram tereyağında kavrulur
Kıyma eklenip kavurmaya devam edilir, sonra karabiber, tuz, 1 su bardağı nohut, ufalanmış ekmek içi katılıp iyice karıştırılır, ocaktan alınır
Hazırlanan iç,oyulmuş ekmeğin içine her tarafını dolduracak biçimde yerleştirilir ve daha önce kesilen kapak yerine yerleştirilir
Ekmekten daha büyük bir tencerenin ya da tepsinin zeminine 1 su bardağı nohut yayılır
Ekmek dolması kapağı aşağıya gelecek biçimde nohutları üstüne konur
İçinde 50 gram tereyağı eritilmiş et suyundan iki kepçe dolmanın üzerine dökülür ve her tarafı ıslatılır
Çok kısık ateşte ağzı kapatılarak bir saat süreyle pişirilir
Pişirme sırasında ekmek dolmasının üzerine düzenli aralıklarla et suyu gezdirilir
Son kepçedeki et suyu da gezdirildikten sonra ocak kapatılır ve dolma 10 dakikaya kadar dinlenmeye bırakılır
Daha sonra dolma düz bir kaba alınıp pasta dilimleri biçiminde kesilerek ılık servis yapılır
Yanında yoğurt ya da ayran önerilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul