Konu
:
Zeytinyaglı Bakla
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyaglı Bakla
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyaglı Bakla
zeytinyaglı bakla
Malzemeler:
1500 gr
taze bakla
1 bardak zeytinyağ
3 demet taze soğan
1 demet dereotu
2 demet nane
1 çorba kaşığı toz şeker
2 adet limonun suyu
Tuz
Pişirme Süresi: 30 Dakika 6 Kişilik
Hazırlanışı:
Baklanın uçlarını ve iki yandaki kılçıklarını sıyırırarak ince kestikten sonra su dolu bir tepsi yada tencereye atarak yıkayın ve süzün
Sonra tuz ile limon suyu katarak harmanlarcasına karıştırın
Daha sonra baklaların büyük ve aynı boyda olanlardan bir miktar seçerek, bunları içinde pişirecek olduğumuz büyükçe tencerenin altına yanyana ve düzgün bir sekilde döşeyin ve tam ortalarına da çok ince kıyılmış dereotu ile yarım demet nane yerleştirin, sonra üstlerini küçükçe parçalara kesilmiş bir sıra taze soğan koyun, onların üstlerine de gelişigüzel olmak üzere kalan bakla ve soğanları yerleştirdikten sonra zeytinyağ, 2 bardak su ile toz şeker koyun
Sonra üzerlerine, ıslatılmış bir yağlı kağıt örterek tencerenin kapağını sıkıca kapatmış olarak, baklalar suyunu çekipte yumuşak bir hal alıncaya kadar kuvvetli ateşte yaklaşık 1
5 saat pişirin ve tencereyi ateşten alarak, baklalar iyice soğuduktan sonra tencerenin üstüne bir tabak kapatıp alt üst ederek baklaları tabağa alıp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul