Konu
:
Baklalı Enginar Ve Hazırlanışı
Yalnız Mesajı Göster
Baklalı Enginar Ve Hazırlanışı
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Baklalı Enginar Ve Hazırlanışı
baklalı enginar ve hazırlanışı
Baklalı enginar tarifi
baklalı enginar ve hazırlanışı
baklalı enginar
MALZEMELER
250 gram bakla
4 adet enginar
1 demet taze soğan
1 demet dereotu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
1,5 çay kaşığı limon tuzu
Sosu için
3 yemek kaşığı limon suyu
1,5 çay kaşığı toz şeker
Hazırlanışı
Bir kabın içerisine su ve limon tuzu konularak 4 adet enginar ayıklanarak içerisinde kararmaması için bekletilir
250 gram bakla ayıklanarak ortadan kesik atılır
Eğer enginarları buzlukta muhafaza etmek istersek kaynar limonlu suda 1-2 dakika enginarların bekletilmesi gerekmektedir
1 demet taze soğan bol su ile temizlenerek minik minik doğranır
Düdüklü tencereye doğranmış taze soğanlar konularak enginarlar üzerine yerleştirilir
Enginarların üzerine ayıklanmış baklalar serpiştirilir
3 kaşık limon suyu, 1,5 çay kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı kaya tuzu konulur
Üzerine 1 yemek kaşığı kadar taze soğanlar en üste konularak 1 çay bardağı kadar zeytinyağı eklenerek orta ocak ateşte buharı çıktıktan sonra 3-5 dakika kadar pişirilmelidir
Enginarlar servis edilirken üzerine göz kararı arzuya göre zeytinyağı gezdirilerek dereotu ile süslenebilir
Yemeğimizin yapılış süresi ortalama 25 dakika olup enginar adedine göre kişi sayısı belirlenebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul