Yalnız Mesajı Göster

Baklalı Enginar Ve Hazırlanışı

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baklalı Enginar Ve Hazırlanışı






baklalı enginar ve hazırlanışı
Baklalı enginar tarifi
baklalı enginar ve hazırlanışı
baklalı enginar




MALZEMELER
250 gram bakla
4 adet enginar
1 demet taze soğan
1 demet dereotu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
1,5 çay kaşığı limon tuzu
Sosu için
3 yemek kaşığı limon suyu
1,5 çay kaşığı toz şeker

Hazırlanışı

Bir kabın içerisine su ve limon tuzu konularak 4 adet enginar ayıklanarak içerisinde kararmaması için bekletilir 250 gram bakla ayıklanarak ortadan kesik atılır

Eğer enginarları buzlukta muhafaza etmek istersek kaynar limonlu suda 1-2 dakika enginarların bekletilmesi gerekmektedir 1 demet taze soğan bol su ile temizlenerek minik minik doğranır

Düdüklü tencereye doğranmış taze soğanlar konularak enginarlar üzerine yerleştirilir Enginarların üzerine ayıklanmış baklalar serpiştirilir 3 kaşık limon suyu, 1,5 çay kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı kaya tuzu konulur

Üzerine 1 yemek kaşığı kadar taze soğanlar en üste konularak 1 çay bardağı kadar zeytinyağı eklenerek orta ocak ateşte buharı çıktıktan sonra 3-5 dakika kadar pişirilmelidir

Enginarlar servis edilirken üzerine göz kararı arzuya göre zeytinyağı gezdirilerek dereotu ile süslenebilir Yemeğimizin yapılış süresi ortalama 25 dakika olup enginar adedine göre kişi sayısı belirlenebilir

Alıntı Yaparak Cevapla