Yalnız Mesajı Göster

Yeşil Biberli Zeytinyağlı Börülce Ve Hazırlanışı

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yeşil Biberli Zeytinyağlı Börülce Ve Hazırlanışı






Yeşil biberli zeytinyağlı börülce ve hazırlanışı
zeytinyağlı börülce hazırlanışı
çok hafif bir yemek zeytinyağlı börülce
biberli ve zeytinyağlı börülce



malzemeler:
  • 1 kg börülce
  • 2 baş kuru soğan
  • 3 domates
  • 5 sivri biber
  • 1 kırmızı dolmalık biber
  • 1 sarı dolmalık biber
  • biberler yoksa 2 havuç
  • yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 su bardağı kaynamış su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
hazırlanması:1 börülceleri yıkayıp birkaç dakika haşlayın haşladıkltan sonra süzgeçle alıp soğuk suyun altından geçirin2 börülcelerin uçlarını temizleyin her birini bütün olarak veya ikiye bölerek tencerenin dibine dizin soğanları halka halka doğrayarak börülcelerin üzerine yayın biberleri şertler halinde doğrayıp dizin domatesleri ve havuçları da (varsa dolmalık biberleri) soyup şeritler halinde kesip tencereye yerleştirin3 tencereye zeytinyağını gezdirin kaynamış suyu ilave edip kaynamaya bırakın kaynayınca altını kısın ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin4 sebzeler yumuşayınca tuzu ilave edin ılık olarak yoğurt ile servis yapın
alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla