07-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytin Yağlı Barbunya Pilaki Yapılışı
Zeytin yağlı barbunya pilaki yapılışı

malzeme
1 su bardağı kuru barbunya,
2 nuke_yemek kaşığı zeytinyağı,
1 adet orta boy soğan,
1 adet havuç,
1 adet orta boy patates,
Yarım demet maydanoz,
1 çay kaşığı şeker,
1 adet limon
yapılışı
Barbunyayı kolay ve çabuk pişmesini sağlamak için bir gece suda bekletelim Kullanmadan önce de bol suda tekrar yıkayalım önce nuke_yemeklik doğradığımız soğanları pembeleşinceye dek zeytinyağı ile kavuralım Sonra küçük küpler halinde doğradığımız havucu ve patatesi, barbunyalarımızı, 1 çay kaşığı toz şekeri ve 2 bardak suyu da ekleyip düdüklü tencerede 20 dakika veya normal tencerede 30-35 dakika pişirelim Piştikten sonra ağız tadımıza göre 1 veya 2 tatlı kaşığı tuzu da katıp servis tabaklarına alalım üzerine limon sıkıp, ince kıyılmış maydanozla süsleyelim sıcak veya soğuk olarak servis yapılabilir
afiyet olsun
|
|
|