Yalnız Mesajı Göster

Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma Resimli Tarif

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma Resimli Tarif






Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma resimli tarif
Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma Tarifi
Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma yapılış
Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma nasıl yapılır

Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma Tarifi Resimli



Nohutlu İç Malzeme :

1 su bardağı nohut, bir gece önceden suda bekletilmiş
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan, küçük küçük doğranmış
2 diş sarımsak, dövülmüş
1 çay kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı soğuk su
Tuz, karabiber

Közlemek İçin :

1 kg patlıcan (2 büyük patlıcan)
Tuz
Zeytinyağı
3 kırmızı biber

Sos İçin :

1 diş sarımsak, dövülmüş
2 yemek kaşığı nar ekşisi
6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz, karabiber


hazırlanışı

Nohutlu İçin Hazırlanması :

Nohutun suyunu süzün Nohutları soğuk su dolu tencereye alıp kaynatın
Kaynayınca altını kısıp yumuşayana kadar (1 saat) pişirin Suyu tekrar süzüp nohutları irice dövün
Bir tavayı ısıtın, zeytinyağını ve soğanı ekleyin
Orta hararetli ateşte soğan rengini kaybetmeden yumuşayana kadar kavurun
Ardından sarımsağı ve kimyonu ekleyip aromalarının ortaya çıkması için 1 dakika daha kavurun
Nohutları ekleyip üzerlerinin soğanlı karışımla kaplanmasını sağlayın
Tahini, limon suyunu ve suyu ekleyin
Tuzu ve karabiberi ilave edip soğuması için bir kaba alın

Közlemenin Hazırlanması :

Patlıcanları alacalı soyun Her birini 6 parçaya kesip tuzlayın ve acısının çıkması için suda 1 saat bekletin
1 saat sonunda dilimleri yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine patlıcanları dizip üzerlerine fırçayla zeytinyağı sürün
Biberleri dörder bölün, çekirdeklerini çıkarın Tepsiye dizip üzerlerine zeytinyağı sürün
Patlıcanları ve biberleri 180 C fırına koyup 20-30 dakika közleyin
Közlenen patlıcanları soğumaya bırakın
Biberleri bir kaba koyun Kabın üzerine streç geçirin
Kap ılınınca biberlerin kabuklarını soyun (bu yöntemle biberler daha kolay soyuluyor)

Nar Ekşili Sosun Hazırlanması :

Tüm malzemeyi bir kaseye alıp karıştırın Tuz ve karabiber ekleyin
Patlıcanların içine nohutlu içten yayıp sarın
Her birini biber dilimlerinin üzerine yerleştirip sarın
Üzerlerine nar ekşili sostan dökün

Alıntı Yaparak Cevapla