Zeytinyağlı Kabak Bayıldı Tarifi
Zeytinyağlı Kabak Bayıldı Tarifi
Zeytinyağlı Kabak Bayıldı Tarifi - Zeytinyağlı Kabak Bayıldı Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Kabak Bayıldı Malzemeleri
Malzemeler
750 gr orta boy sakızkabağı
2 orta boy soğan
2 orta boy domates
5-6 diş sarmısak
1 adet çarliston biber
yarım su bardağı zeytinyağı
2 tepeleme çay kaşığı tuz ve toz şeker
yarım demet dereotu veya maydanoz
Yapılışı
Kabakların kabuklarını soyup yıkayın Uzunlamasına ortadan ikiye kesip çekirdek kısımlarını oyacakla çıkartın Kabakları dibi düz bir tencereye sıralayın Soğanları ayıklayıp yarım ay biçiminde ince doğrayınDomateslerin de kabuklarını soyup küçük parçalara kesin Ayıklanmış sarmısaklarla beraber zeytinyağının yarısıyla 10 dakika kavurun 2 tepeleme çay kaşığı tuz ve şeker katıp ateşten indirin Bu karışımı kabakların boşluklarına doldurun Üzerlerine doğranmış biberleri yerleştirip kalan zeytinyağını gezdirin, 1/2 bardak su koyup kısık ateşte 30 dakika pişirin Servisten önce üzerine dereotu veya maydanoz serpin
|