07-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şalgam Dolması Tarifi Resimli
Şalgam Dolması Tarifi Resimli
Şalgam Dolması Tarifi
Şalgam Dolması nasıl yapılır
Etli Şalgam Dolması Tarifi
Şalgam Dolması Tarifi Resimli
Malzemeler
Soğan 2 orta boy 150 gram
Maydanoz 1/2 demet 30 gram
Pirinç 1/3 su bardağı 60 gram
Kıyma (orta yağlı) 1 1/2 su bardağı 250 gram
Salça 1 yemek kaşığı 10 gram
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
Kara biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram
Kırmızı biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram
Nane 2 yemek kaşığı 2 6 gram
Su 2 su bardağı 400 gram
Margarin 1 yemek kaşığı 10 gram
Şalgam 6 orta boy 1 kg
Yapılışı
Sebzeleri yıka Soğanı soy, yıka, ince ince doğra Maydanozu yıka, ayıkla, ince ince kıy Pirinci yıka, süz Soğan, maydanoz, pirinç, kıyma, salça, 1 tatlı kaşığı tuz, baharat, nane, 1/4 su bardağı su ve yağ ile iyice karıştır
Şalgamların kabuğunu soy, içlerini kenar kalınlığı 3-4 milimetre kalacak şekilde oy ve hazırlanan içle doldur Tencereye, açık kısımları üste gelecek şekilde diz
Kalan suyu ve tuzu koy Şalgam ve pirinçler yumuşayıncaya değin, yaklaşık 50 dakika pişir
|
|
|