07-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yemek Tarifleri / Salatalar / Kırmızı Biberli Patlıcan Sarma
Yemek Tarifleri / Salatalar / Kırmızı Biberli Patlıcan Sarma
Kırmızı Biberli Patlıcan Sarma Tarifi - Kırmızı Biberli Patlıcan Sarmanın Hazırlanması - Kırmızı Biberli Patlıcan Sarma Nasıl Yapılır

Malzemeler
3 Adet (ince - uzun) Kemer Patlıcan
3 Adet (iri) Kırmızı Biber
3 Yemek Kaşığı Süzme Yoğurt
2 Diş Sarımsak
Tuz, Kekik
8-10 Adet Taze Soğan Sapı
Sıvı Yağ (kızartmak için)
2 Adet Yumurta
1 Kase Galeta Unu
Yapılışı
Patlıcanların kabuklarını soymadan, boylamasına ince ince dilimleyin (İlk ve son dilimde mümkün olduğu kadar, kabuğunu soyar gibi ince dilimlerseniz, 3 dilim elde edersiniz)
Dilimlediğiniz patlıcanları, yarım saat kadar tuzlu suda bekletin, suyunu süzüp, nazikçe sıkarak fazla suyunu alın ve br peçete üzerinde 3-4 dk bekletin
Yumurtaları çırpın
Galeta ununun bir kısmını, biraz tuz ekleyerek, düz bir servis tabağına koyun (azaldıkça yenisini ekleyin)
Bir tavaya, bir parmak yüksekliğinde sıvı yağ koyun ve kızdırın Yağ kızınca ocağı orta ısıya getirin
Patlıcanları önce, yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp, kızartın
Bir peçete üzerine alarak, fazla yağının çekmesini ve soğumasını sağlayın
Biberleri fırının ızgarasında (yada arzu ettiğiniz şekilde) közleyin Kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın ve iri iri doğrayın
Ayrı bir kapta, süzme yoğurt, tuz, kekik ve ezilmiş sarımsağı karıştırın Biberide ekleyip çok az daha karıştırın
Taze soğan saplarını süzgece koyup, üzerine kaynar su dökün ve yumuşamasını sağlayın
Patlıcanın ucuna, bir yemek kaşığı kadar yoğurtlu harç koyup, nazikçe sarın
Sarmayı; soğan sapı ile bağlayıp, kurdele yapın
Alıntı
|
|
|