Konu
:
Reçeller Kayısı Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Reçeller Kayısı Reçeli
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Reçeller Kayısı Reçeli
Reçeller Kayısı Reçeli
Kayısı Reçeli
1 kg
kayısı
1 kg
toz şeker
1 Adet limon suyu
Kayısının tatlısı ve fazla olmamamışları seçilir, iyice yıkanır çekirdekleri çıkartılır, her kayısı 4e bölünür, üzerine 1 kg
toz şeker dökülür
tencerenin kapağı kapatılır, güneş altında 2 saat bekletilir
2 saat sonra ocağa alınır, kaynatılır, suyu iyice azalınca, 1 limonun suyu sıkılır, 5 dakika daha kaynatılarak ocaktan alınır
Tencerede tamamen soğuyunca kavanozlara alınarak saklanır
Dikkat: Tencerenin büyük olmasına dikkat edilmelidir
Çünkü, kayısı kaynama esnasında çok köpüren bir meyvedır
Küçük tencerede kaynatılırsa taşabilir
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul