Yalnız Mesajı Göster

Reçeller Kayısı Reçeli

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçeller Kayısı Reçeli






Reçeller Kayısı Reçeli
Kayısı Reçeli

1 kg kayısı
1 kg toz şeker
1 Adet limon suyu

Kayısının tatlısı ve fazla olmamamışları seçilir, iyice yıkanır çekirdekleri çıkartılır, her kayısı 4e bölünür, üzerine 1 kg toz şeker dökülür tencerenin kapağı kapatılır, güneş altında 2 saat bekletilir

2 saat sonra ocağa alınır, kaynatılır, suyu iyice azalınca, 1 limonun suyu sıkılır, 5 dakika daha kaynatılarak ocaktan alınır Tencerede tamamen soğuyunca kavanozlara alınarak saklanır

Dikkat: Tencerenin büyük olmasına dikkat edilmelidir Çünkü, kayısı kaynama esnasında çok köpüren bir meyvedır Küçük tencerede kaynatılırsa taşabilir

Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla