Konu
:
Reçeler Kestane Püresi Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Reçeler Kestane Püresi Reçeli
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Reçeler Kestane Püresi Reçeli
Reçeler Kestane Püresi Reçeli
Kestane Püresi Reçeli
Bir zamanlar istanbul konaklarında çok pişirilen, günümüzde ise hemen hemen unutulmuş "
kestane
püresi reçeli" çok besleyicidir
Kullanılacak malzeme:
1 kg iri
kestane
,
3 su bardağı tozşeker,
1+1/4 bardak su,
2 çay kaşığı vanilya
Yapılışı:
Kestaneler yıkandıktan sonra, bıçakla kabukları hafifçe yarılır ve kaynar suya atılır
Kestaneler 5-10
dakika
kaynatıldıktan sonra suyu dökülür
Kabuklan ve iç kabuklan iyice ayıklanır
Sonra bir tencerede, üzerini örtecek miktarda suyla kuvvetli ateşte kaynatılır
Kestaneler iyice yumuşayınca suyu dökülür
Kestaneler iyice ezilerek püre haline getirilir
Püre haline gelmiş
kestane
tencereye konur
Üzerine 1+1/4 bardak su, tozşeker ve vanilya ilave edilir, çok hafif ateşte karıştırılarak pişirilir
Kestane koyu bir bulamaç haline gelince tencere ateşten indirilip soğumaya bırakılır
Tatlı soğuyunca kavanoz veya kâselere boşaltılır ve gerektikçe kullanılır
Bu tatlı çocuklar için çok besleyici olduğu gibi turta yapımında da kullanılır, istenirse
kestane
reçeline su yerine
süt
de konulabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul