Konu
:
Reçeler Kuru Kayısı Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Reçeler Kuru Kayısı Reçeli
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Reçeler Kuru Kayısı Reçeli
Reçeler Kuru Kayısı Reçeli
Kuru Kayısı Reçeli
Malzeme :
500 gr
kuru
kayısı
,
5 bardak toz şeker,
2,5 bardak su,
2 çorba kaşığı
limon
Yapılışı:
1- Bir tencereye toz şeker ve suyu koyup kaynamaya bırakın
2- Diğer yanda 24 saat suda ıslatılmış kuru
kayısı
ların suyunu kevgirle iyice süzün
3- Sonra
kayısı
ları, kaynamakta olan şuruba ilave edin
Şurup koyulaştıkça kontrol edin
4- Şurup koyulaşıp reçel kıvamına yaklaşınca,
limon
suyunu ilave edin
5- 5 dakika daha kaynatın
Kıvama geldiğini anlamak için, kaşıkla bir parça alıp, su dolu bir çay bardağına damlatın
6- Reçel toparlanıp camlaşıyorsa, hazır demektir
7- Sonra delikli kepçe ile tencerenin üzerindeki köpüğü toplayıp alın
8- Reçeli ateşten alıp ve soğumaya bırakın
Soğuyunca kavanozlara bölün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul