Yalnız Mesajı Göster

Reçeler Kuru Kayısı Reçeli

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçeler Kuru Kayısı Reçeli






Reçeler Kuru Kayısı Reçeli
Kuru Kayısı Reçeli

Malzeme :
500 gr kuru kayısı,
5 bardak toz şeker,
2,5 bardak su,
2 çorba kaşığı limon

Yapılışı:
1- Bir tencereye toz şeker ve suyu koyup kaynamaya bırakın
2- Diğer yanda 24 saat suda ıslatılmış kuru kayısıların suyunu kevgirle iyice süzün
3- Sonra kayısıları, kaynamakta olan şuruba ilave edin Şurup koyulaştıkça kontrol edin
4- Şurup koyulaşıp reçel kıvamına yaklaşınca, limon suyunu ilave edin
5- 5 dakika daha kaynatın Kıvama geldiğini anlamak için, kaşıkla bir parça alıp, su dolu bir çay bardağına damlatın
6- Reçel toparlanıp camlaşıyorsa, hazır demektir
7- Sonra delikli kepçe ile tencerenin üzerindeki köpüğü toplayıp alın
8- Reçeli ateşten alıp ve soğumaya bırakın Soğuyunca kavanozlara bölün

Alıntı Yaparak Cevapla