Konu
:
Reçeller Çilek Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Reçeller Çilek Reçeli
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Reçeller Çilek Reçeli
Reçeller Çilek Reçeli
Malzeme:
1 kg
net çilek, temizlenmiş
1
250 gr
toz şeker
100 gr
glikoz
4 gr
limonun tuzu veya 1 çay kaşığı
Akşamdan çilekleri yıkayıp, süzgece çıkarınız
Sonra ayıklayıp kaynatıp kıvamına getirip, ateşten alınız
Glikozunu ilâve edip yarı hararetini kaybedince kavanozlara doldurup muhafaza ediniz
1
Su dolu bir kaba çilekleri ayıklamadan koyup, bir kaç dakika beklettikten sonra yıkayın
2
Suyunu iyice süzdükten sonra temizleyin
3
Bir tencereye bir kat çilek, bir kat şeker olmak üzere doldurun
4
Oda sıcaklığında bir gece bekletin
5
Ertesi gün kısık ateşte, ara ara taneleri ezmeden dikkatlice karıştırarak 15-20 dakika kaynatın
6
Kevgir yardımı ile taneleri başka bir kaba alın
7
Kalan çilek şurubunu kıvama gelinceye kadar kısık ateşte kaynatmaya devam edin
8
Kıvama gelince çilek tanelerini ve limon suyunu içine boşaltıp bir taşım kaynatın
9
Altını kapatıp tenceresi içinde soğumaya bırakın
10
Soğuyan reçeli kavanozlara alın
NOT
Cam gibi bir reçeliniz olsun istiyorsanız, oluşan köpükleri üzerinden mutlaka alın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul