Yalnız Mesajı Göster

Reçeller Çilek Reçeli

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçeller Çilek Reçeli






Reçeller Çilek Reçeli



Malzeme:
1 kg net çilek, temizlenmiş
1250 gr toz şeker
100 gr glikoz
4 gr limonun tuzu veya 1 çay kaşığı
Akşamdan çilekleri yıkayıp, süzgece çıkarınız Sonra ayıklayıp kaynatıp kıvamına getirip, ateşten alınız Glikozunu ilâve edip yarı hararetini kaybedince kavanozlara doldurup muhafaza ediniz

1 Su dolu bir kaba çilekleri ayıklamadan koyup, bir kaç dakika beklettikten sonra yıkayın
2 Suyunu iyice süzdükten sonra temizleyin
3 Bir tencereye bir kat çilek, bir kat şeker olmak üzere doldurun
4 Oda sıcaklığında bir gece bekletin
5 Ertesi gün kısık ateşte, ara ara taneleri ezmeden dikkatlice karıştırarak 15-20 dakika kaynatın
6 Kevgir yardımı ile taneleri başka bir kaba alın
7 Kalan çilek şurubunu kıvama gelinceye kadar kısık ateşte kaynatmaya devam edin
8 Kıvama gelince çilek tanelerini ve limon suyunu içine boşaltıp bir taşım kaynatın
9 Altını kapatıp tenceresi içinde soğumaya bırakın
10 Soğuyan reçeli kavanozlara alın

NOT
Cam gibi bir reçeliniz olsun istiyorsanız, oluşan köpükleri üzerinden mutlaka alın

Alıntı Yaparak Cevapla