Konu
:
Reçeler Kabak Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Reçeler Kabak Reçeli
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Reçeler Kabak Reçeli
Reçeler Kabak Reçeli
KABAK REÇELİ
Malzeme :
1,5 kg
şeker
1,5 kg
kabak
250 gr
sönmemiş kireç
1,5 adet
limon
un suyu
Yapılışı:
Ka
bakla
r parmak uzunluğunda, yarım parmak genişliğinde dilimler halinde kesilir
Sonra, kabuklan soyulur
Diğer taraftan kireç geniş bir kaba konulur, üzerine 8 bardak su konulup karıştırılır ve durulması için bırakılır
Durulan su bulandırılmadan derin bir kaba süzülür ve içine
kabak
lar atılır
3-4 saat sonra
kabak
ların suyu süzülür, bir, iki su yıkanır ve tencere su ile doldurularak içine
kabak
lar atılır
Tencerenin kapağı kapalı olarak
kabak
lar hafifçe yumuşayıncaya kadar pişirilir
Şeker ilâve edilerek bir iki kez karıştırılır ve kıvamı gelinceye kadar kaynatılır
Limon suyu da karıştırıldıktan sonra 5 dakika daha kaynatılır
Sonra, üstünden köpükleri alınarak kavanozlara boşaltılır
Reçel soğuduktan sonra kavanozların kapaklan örtülür
Gerektiğinde kullanılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul