Konu
:
Reçeler Karpuz Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Reçeler Karpuz Reçeli
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Reçeler Karpuz Reçeli
Reçeler karpuz reçeli
Karpuz receli
Malzemelerim
1/2karpuzun kabugu elma gibi soyulucak ve yesil tarafi kucuk kucuk dogranicak
2 su bardagi seker
1 corba kasigi limon tuzu
1 cay kasigi tarcin
4 tane karanfil
bir parca kizamik sekeri(lohusa serbetinde kulniniliyor)
ustunu ortecek kadar su
Yapilisi
once kestigimiz ve kabuklarini cikarttigimiz karpuzun uzerine kirecli su dokulur ve bir gece bunlar
kirecli suda birakilinir ertesi gunu bol suda cesmenin altinda yikandiktan sonra bir tencereye su limon tuzunu karpuz kabuklarini koyun ve uzerine suyu doldurun birakin kaynasin bu arada bir kac tane karanfil atabilirsiniz icine
iyicene kaynadiktan sonra birazdaha sicak suyun icersinde sekeri eritin ve suyunu goz karari ayarlaya bilirsiniz eyer karpuz kabuklari suyunu cok cektiyse iki su bardagi kadar daha ilave edebilirsiniz daha sonra tekrar birakin kaynasin bu arada tarcin ve karanfilinide ilave edebilirsiniz sekeri koyulasinca ve recel kivamina gelene kadar kaynatin bittikten sonra islem biraz yemek boyasi varsa pembe koyabilirsiniz yoksa turkiyede kizamik sekeri derler kimi yorede lahusa serbetinde kullanilir sert ve renkli bir seker ondan bir parca atabilirsiniz tencerenize
soguduktan sonra kavonoza alin ve kapagini kapatin gidip gelin agziniza atin bir tane super olmus ben ilk firsatta daha yapicam
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul