07-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Reçel Tarifleri - Ayva Reçeli Tarifi
Reçel Tarifleri - Ayva Reçeli Tarifi
Ayva Reçeli Tarifi - Ayva Reçeli Nasıl Yapılır - Ayva Reçeli Malzemeleri
Ayva Reçeli
>Malzemeler
1 kg ayva
1,5 kg şeker (7,5 su bardağı)
750 gr su (3 su bardağı)
1 limon suyu veya 1 gr limon tuzu
Yapılışı
Ayvalar iyice temizlenir, kabukları soyulur istenilen büyüklükte dilimlere bölünür İstenilen şekilde bölünerek küçültülür, hepsi tencereye konur Üzerine 3 bardak su konur, yumuşayıncaya kadar haşlanır, bu suyun içine 1,5 kg şeker atılır, şurup kaynatılır, köpükleri alınır Şurup koyulaşıp reçel kıvamına gelince limon suyu konur İki dakika daha kaynatılır Ocaktan indirilir Sıcak iken temiz, yıkanmış kurulanmış kavanozlara doldurulur
Afiyet olsun
|
|
|