Yalnız Mesajı Göster

Reçel Tarifleri - Ayva Reçeli Tarifi

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçel Tarifleri - Ayva Reçeli Tarifi






Reçel Tarifleri - Ayva Reçeli Tarifi
Ayva Reçeli Tarifi - Ayva Reçeli Nasıl Yapılır - Ayva Reçeli Malzemeleri




Ayva Reçeli



>Malzemeler

1 kg ayva

1,5 kg şeker (7,5 su bardağı)

750 gr su (3 su bardağı)

1 limon suyu veya 1 gr limon tuzu


Yapılışı

Ayvalar iyice temizlenir, kabukları soyulur istenilen büyüklükte dilimlere bölünür İstenilen şekilde bölünerek küçültülür, hepsi tencereye konur Üzerine 3 bardak su konur, yumuşayıncaya kadar haşlanır, bu suyun içine 1,5 kg şeker atılır, şurup kaynatılır, köpükleri alınır Şurup koyulaşıp reçel kıvamına gelince limon suyu konur İki dakika daha kaynatılır Ocaktan indirilir Sıcak iken temiz, yıkanmış kurulanmış kavanozlara doldurulur


Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla