Konu
:
Reçeler Patlıcan Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Reçeler Patlıcan Reçeli
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Reçeler Patlıcan Reçeli
Reçeler Patlıcan Reçeli
Patlıcan Reçeli
MALZEMELER
1 kilo parmak uzunluğunda körpe
patlıcan
8 bardak şeker
3 bardak su (şekerin üzerine basacak kadar)
1 tatlı kaşığı
limon
tuzu
10-15 kadar karanfil Nohut kadar şap
YAPILIŞ TARİFİ
Patlıcanların incecik kabukları tamamen alınır
Soyulanlar hemen suya
atılır
Patlıcanların soyulma işlemi bittikten sonra sudan çıkarılır
Suyu iyice
süzülür
Tekrar su içerisinde yumuşayıncaya kadar haşlanır, yıkanır ve
suyu yine iyice süzülür
Şekerin üzerine basacak kadar (3 bardak) su konur
Kaynatılır ve
köpükleri alınır
İçerisine
patlıcan
lar atılır
Kaynamaya bırakılır
Sonra
nohut
kadar şap atılır
Yine kaynatmaya devam edilir
Bir tabak üzerine
damlatılan damlalar şeklini bozmayıp top halde durursa reçel olmuş
demektir
Bundan sonra
limon
tuzu atılır, bir iki taşım daha kaynatılır,
ocaktan indirilir
Soğuduktan sonra bazı
patlıcan
lara karanf iller saplanır
Karanfil kokusu
hepsine geçer, bu da reçele güzel bir çeşni ve koku sağlar
Kavanozlara
doldurulup kapağı kapatılarak muhafaza edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul