Yalnız Mesajı Göster

Reçel Tarifleri - Turunç Çiçeği Reçeli Tarifi

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçel Tarifleri - Turunç Çiçeği Reçeli Tarifi






Reçel Tarifleri - Turunç Çiçeği Reçeli Tarifi
Turunç Çiçeği Reçeli Tarifi - Turunç Çiçeği Reçeli Nasıl Yapılır - Turunç Çiçeği Reçeli Malzemeleri




Turunç Çiçeği Reçeli

Malzemeler


* 1 su bardağı turunç çiçeği yaprağı

* 2 su bardağı şeker

* 1 adet limon


Hazırlanışı


1 Turunç çiçeklerinin taç yaprakları ayrılır

2 Kaynar suda 4-5 dakika kaynatılan yapraklar, soğuk ve limonlu suya alınır

3 Aynı işlem 3 defa daha tekrarlanır

4 Acısı çıkartılan yaprakların üzeri şekerle kaplanıp bir kaç saat bekletilir

5 Sulanan yapraklar, ağır ateşte şekeri eriyene ve kıvam alana kadar pişirilir

6 Kıvam alır almaz, bir kaç damla limon suyu eklenip altı kapatılır

7 Önceden sterilize edilmiş kavanozlara doldurularak, ağzı kapatılıp ters çevirlerek soğutulur

Alıntı Yaparak Cevapla