Yalnız Mesajı Göster

Reçel Tarifleri - Dut Reçeli Tarifi Ve Yapılışı

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçel Tarifleri - Dut Reçeli Tarifi Ve Yapılışı






Reçel Tarifleri - Dut Reçeli Tarifi Ve Yapılışı
Dut Reçeli Tarifleri



Karadut Reçeli (Ahlat - Bitlis)

Karadut temizlenir, 5 kg kara dut 5 kg toz şeker konarak bir kat şeker, bir kat dut olacak şekilde tencereye dizilir Akşamdan sabaha kadar bekletilerek sabah kaynatılır Yarım saat kaynadıktan sonra içerisine limon sıkılır veya limon tuzu konur Bir taşım daha kaynadıktan sonra (tencerenin üzerine bez kapatılarak) iki gün güneşte bekletilir Kaplara konarak, tahtanın üzerine dizilir (tüm reçeller bu şekilde yapılmaktadır)

Ahlat Kaymakamlığı


Erikli Dut Reçeli (Malatya)

Yaş dut telislere konularak ağaç teknelere yatırılır Ayakla çiğnenerek şırasının çıkması sağlanır Teknedeki şıra bir kazanda bir-iki dalım kaynatılıp ateşten indirilir, soğumaya bırakılır Sonra şıra bez süzeklerden süzülerek tortusundan ayırtılır
Bir kazanda kayısı ya da erikler kaynatılır Sonra ateşten indirilir, çekirdekleri ayıklanır Önceden kaynatılmış ve soğutulmuş dut şırasına erik ya da kayısı eklenir ve bir iki dalım kaynatılarak ateşten indirilir Soğutulup leğenlere alınır Leğenlerin ağzı ince bir bezle kapatılır 1-2 gün bekletilen reçel bidonlara alınır

Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Alıntı Yaparak Cevapla