Konu
:
Reçel Tarifleri - Dut Reçeli Tarifi Ve Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Reçel Tarifleri - Dut Reçeli Tarifi Ve Yapılışı
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Reçel Tarifleri - Dut Reçeli Tarifi Ve Yapılışı
Reçel Tarifleri - Dut Reçeli Tarifi Ve Yapılışı
Dut Reçeli Tarifleri
Karadut Reçeli (Ahlat - Bitlis)
Karadut temizlenir, 5 kg
kara dut 5 kg
toz şeker konarak bir kat şeker, bir kat dut olacak şekilde tencereye dizilir
Akşamdan sabaha kadar bekletilerek sabah kaynatılır
Yarım saat kaynadıktan sonra içerisine limon sıkılır veya limon tuzu konur
Bir taşım daha kaynadıktan sonra (tencerenin üzerine bez kapatılarak) iki gün güneşte bekletilir
Kaplara konarak, tahtanın üzerine dizilir (tüm reçeller bu şekilde yapılmaktadır)
Ahlat Kaymakamlığı
Erikli Dut Reçeli (Malatya)
Yaş dut telislere konularak ağaç teknelere yatırılır
Ayakla çiğnenerek şırasının çıkması sağlanır
Teknedeki şıra bir kazanda bir-iki dalım kaynatılıp ateşten indirilir, soğumaya bırakılır
Sonra şıra bez süzeklerden süzülerek tortusundan ayırtılır
Bir kazanda kayısı ya da erikler kaynatılır
Sonra ateşten indirilir, çekirdekleri ayıklanır
Önceden kaynatılmış ve soğutulmuş dut şırasına erik ya da kayısı eklenir ve bir iki dalım kaynatılarak ateşten indirilir
Soğutulup leğenlere alınır
Leğenlerin ağzı ince bir bezle kapatılır
1-2 gün bekletilen reçel bidonlara alınır
Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul