07-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Reçel Tarifleri - Kayısı Reçeli Tarifi
Reçel Tarifleri - Kayısı Reçeli Tarifi
Kayısı Reçeli
reçel tarifleri - kayısı reçeli nasıl yapılır - reçel nasıl yapılır - kayısının faydaları
Kayısı reçeli malzemeleri
750 gr toz şeker
1 kg kayısı
Yarım limonun suyu
Kayısı reçeli hazırlanışı
Kayısıları bol suda yıkayıp çekirdeklerini çıkartın ve bir tencereye alın
Üzerine şeker ekleyip 1 gece bekletin
Ertesi gün önce yüksek ateşte,
sonra kısık ateşte ara ara üzerindeki köpükleri alarak pişirin
Kayısılar yumuşayınca limon suyunu ekleyip birkaç dakika daha pişirin
Sıcakken kavanozlara doldurun
Ilınınca kapaklarını kapatıp servis için hazır hale getirin
Kayısı
Gevrek, az sulu, eti şekerli ve mis kokulu bir meyve olan kayısının içindeki yenilebilir bademi kayısı reçellerine renk vermek için kullanılır Fransa’da mart ayı ortasında satılan ilk kayısılar Tunus, İtalya, İspanya ya da Yunanistan’dan gelir Ülkemizde Malatya, Ege ve Akdeniz’de yetiştirilmektedir Çok kırılgan olan kayısı genellikle bekletilmemelidir Konservesi, meyve suyu, kompostosu yapılan kayısıdan ayrıca pastacılıkta da yararlanılır A, B,C ve P vitamini içeren kayısı bol miktarda demir içerir Magnezyum, kalsiyum, fosfor ve krom bakımından zengindir Besleyici ve iştah açıcıdır Bağırsakların çalışmasına yardımcı olur Kuvvet verir, kansızlığa iyi gelir
|
|
|