Yalnız Mesajı Göster

Reçel Tarifleri - Kayısı Reçeli Tarifi

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçel Tarifleri - Kayısı Reçeli Tarifi






Reçel Tarifleri - Kayısı Reçeli Tarifi
Kayısı Reçeli


reçel tarifleri - kayısı reçeli nasıl yapılır - reçel nasıl yapılır - kayısının faydaları



Kayısı reçeli malzemeleri


750 gr toz şeker


1 kg kayısı


Yarım limonun suyu


Kayısı reçeli hazırlanışı


Kayısıları bol suda yıkayıp çekirdeklerini çıkartın ve bir tencereye alın

Üzerine şeker ekleyip 1 gece bekletin


Ertesi gün önce yüksek ateşte,

sonra kısık ateşte ara ara üzerindeki köpükleri alarak pişirin

Kayısılar yumuşayınca limon suyunu ekleyip birkaç dakika daha pişirin


Sıcakken kavanozlara doldurun

Ilınınca kapaklarını kapatıp servis için hazır hale getirin


Kayısı

Gevrek, az sulu, eti şekerli ve mis kokulu bir meyve olan kayısının içindeki yenilebilir bademi kayısı reçellerine renk vermek için kullanılır Fransa’da mart ayı ortasında satılan ilk kayısılar Tunus, İtalya, İspanya ya da Yunanistan’dan gelir Ülkemizde Malatya, Ege ve Akdeniz’de yetiştirilmektedir Çok kırılgan olan kayısı genellikle bekletilmemelidir Konservesi, meyve suyu, kompostosu yapılan kayısıdan ayrıca pastacılıkta da yararlanılır A, B,C ve P vitamini içeren kayısı bol miktarda demir içerir Magnezyum, kalsiyum, fosfor ve krom bakımından zengindir Besleyici ve iştah açıcıdır Bağırsakların çalışmasına yardımcı olur Kuvvet verir, kansızlığa iyi gelir

Alıntı Yaparak Cevapla