Konu
:
Reçeler Kızılcık Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Reçeler Kızılcık Reçeli
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Reçeler Kızılcık Reçeli
Reçeler Kızılcık Reçeli
KIZILCIK REÇELİ
MALZEMESİ:
1 kg
kızılcık
1 kg
şeker
1/2
limon
suyu
Yarım litre su
YAPILIŞI:
Aşılı denilen iri kızılcıklardan yapılır kızılcık reçeli
Kızılcığın çekirdeğini çıkarmak güçtür
Onun için reçeli çekirdekli yapılır
Çekirdeksiz kızılcık reçeli yapanlar, marifetleri ve ustalıklarıyla övünürler
Kızılcıkların varsa çöpleri ayıklanır ve bol suyla iyice yıkanır
Reçel tenceresine önce kızılcıkları koyarız
Sonra suyunu ilave ederiz
5-10 dakika kaynatıp meyveleri az bir şey yumuşatırız
Hafif ateşte su ısınıp, kızlcıklar yumuşamaya başlayınca şekerini ekleriz
Zaman zaman karıştırarak, şekerin erimesini sağlarız
Şeker eriyince ateşi kuvvetlendiririz
Kıvamı gelinceye kadar kaynatırız
Kızılcığın asidi fazla olduğundan, bazı reçelciler
limon
suyu koymaz
Fakat kızılcığın asit derecesini ölçemediğimiz için az bir şey koymakta yarar vardır
Kıvamı gelen reçeli ateşten indirip biraz soğumaya bırakınız
Kavanozların temizliğini kontrol edip usulüne uygun doldurarak üzerine tarihini yazıp güneş görmeyen serin bir yere kaldırınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul