Yalnız Mesajı Göster

Reçel Tarifleri - Yeşil Ceviz Reçeli

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçel Tarifleri - Yeşil Ceviz Reçeli






Reçel Tarifleri - Yeşil Ceviz Reçeli
Yeşil Ceviz Reçeli


yeşil ceviz reçeli nasıl yapılır - ceviz reçeli yapmanın püf noktaları - yeşil ceviz reçelinin tarifi - kireç kaymağında ceviz reçeli

Malzemeler:


1 kilogram yeşil taze ceviz

15 kilogram toz şeker

1 adet limonun suyu

1 paket karanfil

Sönmemiş kireç kaymağı

1 su bardağı su


Hazırlanışı:


Yeşil cevizlerin dış kabuğunu eldiven giyerek soyun 8 gün(her gün değiştirilerek) suda bekletin Bol su ile yıkayıp kireç kaymağında bir gece bekletin Yine bol suda yıkayıp 10 dakika kaynatın Yıkama ve kaynatma işlemini 3 kez tekrar edin Suyunu süzdürün Cevize şeker ilave edip 1 gece buzdolabında bekletin Ertesi gün 1 su bardağı su ile kısık ateşte koyulaşana kadar kaynatın Limon suyu ve karanfilleri ekleyip 15 dakika daha kaynatın Soğuyunca cam kavanozlara koyun Kireç kaymağı: 2 avuç kirecin üzerine 3 litre su koyup karıştırın 3-4 saat sonra kireç dibe çöker Üstte biriken duru su kirecin kaymağıdır Hazırlanan meyvelerin üzerini geçecek kadar bu suyu koyup yarım saat ile bir saat arası bekletin Çok beklerse meyveler sertleşir Daha sonra meyveleri bol suda 6-7 kez yıkayın Not: Yeşil ceviz reçeli, olgunlaşmamış yeşil kabuğundan ayrılmamış ham ceviz tanelerinden yapılır Yaş cevizlerin en geç Temmuz ayının ilk haftasına kadar toplanması gerekir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla