Yalnız Mesajı Göster

Reçel Tarifleri - Gelincik Reçeli Tarifi

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçel Tarifleri - Gelincik Reçeli Tarifi






Reçel Tarifleri - Gelincik Reçeli Tarifi
Gelincik Reçeli


gelincik reçeli nasıl yapılır - reçel tarifleri - reçel nasıl yapılır - gelincik reçeli yapılışı



Gelincik reçeli malzemeleri


1 kg gelincik çiçeği


1 kg toz şeker


5 su bardağı su


1 limonun suyu


Gelincik reçeli hazırlanışı


Çiçeklerin tohumlarını ve siyah kısımlarını keserek çıkarın

Yapraklarını kaynayan suya ilave edip bir taşım kaynatın

Ocaktan alın Bol suyla yıkayın

Yaprakları süzgece alıp suyunu süzdürün


Diğer tarafta su ile şekeri kaynatıp şurubu hazırlayın

Yaprakları bu şuruba ilave edin

Reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatın

Ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edin

Sıcakken kavanozlara aktarıp kapağını sıkıca kapatın

Soğuyunca servis yapın


Gelincik


Gelincikgiller familyasından,

çiçeği parlak ve kırmızı bir bitkidir

Taç yaprakları şekerlemecilikte,

özellikle de yassı bonbonlar ve kırmızı renkli,

kokulu pişmiş şekerlemelerde gıda boyası olarak kullanılır

Kimi yörelerde ise tıpkı gül reçeli gibi reçeli yapılabilir

Hemen hemen her yörede kendiliğinden yetişir

Yol kenarlarından toplanan gelincikler bol suyla yıkanmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla