Yalnız Mesajı Göster

Reçel Tarifleri - İncir Reçeli Tarifi Ve Yapılışı

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçel Tarifleri - İncir Reçeli Tarifi Ve Yapılışı






Reçel Tarifleri - İncir Reçeli Tarifi Ve Yapılışı
İncir Reçeli Tarifi Ve Yapılışı


Malzemeler:

1 kg olgun incir
1 kg toz şeker
yarım limon
isteğe göre 4-5 adet karanfil yada çubuk tarçın

Yapılışı:

1 İncirlerinizin saplarını kesmeden yıkayın ve süzülmesi için bir bez üzerine alın Geniş bir çelik tencereye sapları yukarı bakacak şekilde incirleri dizin
2 Dizdiğiniz incirlerin üzerini şekerin tamamını dökerek kaplayın ve kapağını kapatarak 1 gece bekletin
3 Kısık ateşte reçel koyulaşana kadar (çok az ve itinayla karıştırın) pişirin
4 Ocaktan almadan 4-5 dakika önce yarım limon suyunu ekleyin ve bir taşım kaynatarak ocaktan alın
5 İster sıcak ister soğuk olarak kavanozlara paylaştırın sıkıca ağzını kapadığınız kavanozlar soğuduktan sonra buzdolabında saklayın

Alıntı Yaparak Cevapla