Konu
:
Reçel Tarifleri - Kayısı Reçeli Tarifi Ve Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Reçel Tarifleri - Kayısı Reçeli Tarifi Ve Yapılışı
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Reçel Tarifleri - Kayısı Reçeli Tarifi Ve Yapılışı
Reçel Tarifleri - Kayısı Reçeli Tarifi Ve Yapılışı
Kayısı Reçeli Tarifi Ve Yapılışı
MALZEMELER:
* 1 kg taze kayısı
* 1 kg toz şeker
* 1 limonun suyu
* 1 çay kaşığı tereyağı
YAPILIŞI:
1
Kayısıları yıkayın, çekirdeklerini çıkartın ve minik küpler halinde doğrayın
2
Tencereye alın, üzerine şekeri boşaltın ve kapağını kapatarak bir gece dinlendirin
3
Şeker iyice eriyip kayısılar suyunu salınca ocağı yakın, tereyağını katın ve kaynamasını bekleyin
4
Kaynayınca ateşi çok az kısın, sadece biraz olsun
Bu şekilde arada karıştırarak ve köpüğünü alarak yarım saat pişirin
5
Kıvamı gelince limon suyunu verip ocağı kapatın, ilk sıcaklığı çıkınca temiz kavanoza alın
Üzerine tülbent kapatarak 1-2 gün güneşte bekletip kapağını kapatarak serin bir yerde muhafaza edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul