Yalnız Mesajı Göster

Reçel Tarifleri - Kayısı Reçeli Tarifi Ve Yapılışı

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçel Tarifleri - Kayısı Reçeli Tarifi Ve Yapılışı






Reçel Tarifleri - Kayısı Reçeli Tarifi Ve Yapılışı
Kayısı Reçeli Tarifi Ve Yapılışı


MALZEMELER:

* 1 kg taze kayısı
* 1 kg toz şeker
* 1 limonun suyu
* 1 çay kaşığı tereyağı

YAPILIŞI:

1 Kayısıları yıkayın, çekirdeklerini çıkartın ve minik küpler halinde doğrayın
2 Tencereye alın, üzerine şekeri boşaltın ve kapağını kapatarak bir gece dinlendirin
3 Şeker iyice eriyip kayısılar suyunu salınca ocağı yakın, tereyağını katın ve kaynamasını bekleyin
4 Kaynayınca ateşi çok az kısın, sadece biraz olsun Bu şekilde arada karıştırarak ve köpüğünü alarak yarım saat pişirin
5 Kıvamı gelince limon suyunu verip ocağı kapatın, ilk sıcaklığı çıkınca temiz kavanoza alın Üzerine tülbent kapatarak 1-2 gün güneşte bekletip kapağını kapatarak serin bir yerde muhafaza edin

Alıntı Yaparak Cevapla