Yalnız Mesajı Göster

Reçel Tarifleri - Olgun İncir Reçeli Tarifi Ve Yapılışı

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçel Tarifleri - Olgun İncir Reçeli Tarifi Ve Yapılışı






Reçel Tarifleri - Olgun İncir Reçeli Tarifi Ve Yapılışı
Olgun İncir Reçeli - Olgun İncir Reçeli Yapılışı



Malzemeler

1,5 Kg İncir(Yediklerimizden)

1 Kg Şeker

5-6 Adet Limon

Servis İçin:

Tuzsuz Lor

Yapılışı

İncirler yıkanıp sularının süzülmesi beklenirHepsi yukardan aşağı ikiye kesilirLimonlar da ince ince dilimlenirTüm malzemeyi alacak bir tencereye bir sıra incir dizilirKabuklu kısımları tabana gelecek biçimde sıralanırÜzerine şeker serpilirLimon dilimleri bir kat dizilirÜzerine yine şeker serpilirBu sıra ile tüm malzeme tükeninceye dek devam edilirBir gece dinlendirilir

Ertesi gün suyunu salınca önce kısık ateşte pişirmeye başlanırHarlı ateşte olursa incirlerin yanma riski olabiliyormuşReçel tamamen sulanınca ocağın ısısı artırılırReçelin suyundan bir damla alınıp çay tabağına damlatılırKıvamı istediğiniz gibi olunca ocak kapatılırReçel soğuduktan sonra kavanozlara koyup saklanır

Afiyet Olsun

Resimdeki servis önerisinde reçeldeki limon dilimleri tabağın altına dizilirÜzerine incir reçelleri dizilirHer incirin üzerine de tuzsuz lor dilimleri yerleştirilirDenemenizi tavsiye ediyorumÇok değişik bir lezzetSanki reçel değil de tatlı servisi gibiDeneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin

Alıntı Yaparak Cevapla