Yalnız Mesajı Göster

Reçel Tarifleri - Çilek Reçeli Tarifi Ve Yapılışı

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçel Tarifleri - Çilek Reçeli Tarifi Ve Yapılışı






Reçel Tarifleri - Çilek Reçeli Tarifi Ve Yapılışı
çilek reçeli nasıl yapılır - çilek reçeli tarifi



malzemeler:

* 1 kg çilek
* 1 kg toz şeker (4 su bardağı)
* yarım limonun suyu

hazırlanması:

1 çilekleri bir kaptan diğerine aktararak birkaç kez yıkayın saplarını koparıp derin bir tencereye alın ve üzerlerine 4 su bardağı toz şekeri dökün

2 tencerenin kapağını kapatıp 1,5-2 gün bu halde bekletin (şekerler tamamen erimiş, çilekler de bıraktıkları suyun içinde yüzüyor olmalılar)

3 beklettikten sonra tencereye orta hararetli ateşin üzerine koyun ve reçeli yaklaşık yarım saat/45 dakika kaynatın (olup olmadığını anlamak için bir damla reçeli porselen bir tabağa damlatın tabağı eğdiğinizde reçel akmıyorsa olmuş demektir)

4 reçel olduktan sonra limon suyunu ekleyin ve 1-2 taşım daha kaynatın oluşan köpükleri kevgirle alın reçeli cam kavanozlara aktarıp soğutun

Alıntı Yaparak Cevapla