07-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ramazan Alışverişi Nerelerden Yapılmalı? Ramazan Alışverişi Nasıl Yapılmalı Ramazan Alışverişi Yaparken Dikkat Etmememiz Gerekenler
Ramazan Alışverişi Nerelerden Yapılmalı? Ramazan Alışverişi Nasıl Yapılmalı Ramazan alışverişi yaparken dikkat etmememiz gerekenler
Ramazan Alışverişi Nerelerden Yapılmalı? Ramazan Alışverişi Nasıl Yapılmalı ? Ramazan alışverişi yaparken dikkat etmememiz gerekenler nelerdir?
Uzmanlara göre, Ramazan ayında ve öncesinde özellikle gıda alışverişleri artıyor, ancak birçok tüketici bilinçli hareket etmiyor
Uzmanlar, Ramazan ayında ve öncesinde özellikle gıda alışverişlerinin arttığını, ancak birçok tüketicinin bilinçli hareket etmediğini söyledi
alışverişin basit bir aktivite olmadığını ifade eden uzmanlar, planlama ile yapılacak bilinçli alışverişin sağlıklı beslenme için büyük önem taşıdığını bildirdi
Liste hazırlandığında gereksiz alışverişin önleneceğini, daha kolay ve çabuk yapılacağını, hatta harcamalarda ciddi tasarruf sağlanabileceğini dile getiren uzmanlar, şunları kaydetti: 'Öncelikle hazırlanan listenin dışına çıkılmaması, aç karnına ve yorgun alışverişe gidil- memesi gerekir Ürünlerin üzerindeki etiketler okunmalı, fiyat karşılaştırması mutlaka yapılmalıdır Marketlerin indirim günleri takip edilebilir, acele değilse bazı ürünlerin indirime girmesi beklenebilir Mümkün olduğunca sağlıklı beslenmek için meyve ve sebzelerin mevsiminde alınmasını öneriyoruz SoğutulMuş ve donMuş gıdalar, et ürünleri alışverişin sonuna doğru alınmalıdır Etiketsiz hiçbir gıda alınmamalıdır '
Taze balık dışında hiçbir et ve süt ürününün açıkta ve oda sıcaklığı koşullarında satın alınmaması gerektiğini belirten uzmanlar, bu ürünleri alırken üretim ve tüketim tarihlerine mutlaka bakılmasını önerdi
Uzmanlar, şu bilgileri verdi: 'Etin dış yüzeyinin rengi parlak kiraz kırmızımsı ve homojen nitelikte olmalı Tavuk etinin çabuk bozulduğu unutulmamalıdır Bu yüzden kesimden evdeki tencereye girene kadar soğuk zincire dikkat edilmelidir Soğuk zincirin bir noktada kopması ciddi gıda zehirlenmelerine, hatta tifo ve dizanteri gibi önemli Hastalıklara yol açabilir
Tavuk üzerindeki hafif morumsu, kül rengi minik lekeler, soğuk zincir kuralına uyulmadığını gösterir Beyaz ette kokuşma ya da yüzeysel kuruma olmamalıdır Et, süt ve ürünleri buzdolabı koşullarında 0-4 derecede tutulmalıdır Sakatat ve etler aynı reyonda tüketiciye sunulamaz Sucuk alırken kılıf dışına yağ ve su bırakmamış olmasına dikkat edilmeli Kılıf içinde hava kabarcıklarının ve bölgesel renk farklılıklarının olmamasına özen gösterilmeli'
|
|
|