Konu
:
Yemek Tarifleri Yufkalı Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Yemek Tarifleri Yufkalı Pilav
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yemek Tarifleri Yufkalı Pilav
Yemek tarifleri Yufkalı Pilav
Yufkalı
Pilav
(6 Kişilik)
Malzemeler
4 Havuç
2 Patates
2 Su Bardağı Bezelye
4 Su Bardağı Pirinç
5 Su Bardağı Su
5 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Yufka
1 Yumurta Sarısı
1 Kahve Fincanı Süt
Karabiber, Tuz
Yemeğin Tarifi
Havuç ve patatesi küp şeklinde küçük küçük doğrayın
Doğradığınız sebzeleri ve bezelyeyi haşlayıp süzün
Bir tencerede tereyağını eritip haşlanmış sebzeleri ekleyerek kavurun
Diğer tarafta pirinci ayıklayıp ılık suyla ıslatın
Pirinç yumuşadıktan sonra suyunu süzerek kavrulan sebzelere ilave edip 5 dakika daha kavurun
Tuz ve karabiber serperek 5 su bardağı su ekleyin ve kaynamaya bırakın
Pilav kaynadıktan sonra altını kısıp suyunu çekene kadar pişirin
Her iki yufkayı da dörde bölün
Bir çorba kasesinin içine böldüğünüz yufkalardan birini yerleştirin
Yufkanın üzerine süt sürüp pişirdiğiniz pilavla kasenin içini doldurun
Pilavın üzerini kasenin kenarlarından taşan yufkayla kapatın
Yağlanmış fırın tepsine kaseyi ters çevirerek yerleştirin
Diğer yufka parçalarına da aynı işlemi uygulayarak tepsiye dizin
Tepsideki yufkaların üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin
Bembeyaz pilav için
Pilavınızın kar gibi bembeyaz olmasını istiyorsanız, pişirirken içine bir dilim limon atın
Hem pilava ayrı bir lezzet katacak, hem de pirinçlerin bembeyaz pişmesini sağlayacaktır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul