Konu
:
Resimli Perde Pilavı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Resimli Perde Pilavı Tarifi
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Resimli Perde Pilavı Tarifi
Resimli Perde Pilavı Tarifi
Resimli Perde Pilavı Tarifi
Perde Pilavı Malzemeler
Pilavı için:
1 kase pirinç
2 yemek kaşığı margarin
2 kase tavuk suyu
2 adet tavuk budu
kuş üzümü
karabiber, tuz
Perde Pilavı Hamuru için:
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
100gr margarin
1 paket kabartma tozu
tuz
aldığı kadar un
perde pilavı tarifi
Perde pilavının yapımına ilk olarak tavuk butlarının haşlanması ile başladım
Tavukları haşladıktan sonra tavuk suyu ile pilavın yapımına başladım
Margarini pilav tenceresinde eritin ve yıkayıp suyunu iyice süzdüğünün pirinçleri yağda 3-4 dakika kadar kavurun
Haşladığımız tavukların suyundan 2 kasesini pirinçlerin üzerine ekleyin, yarım yemek kaşığı da tuz ekleyerek kapağını kapatın
Pilav tam olarak pişmeden, hala diriyken ocaktan alın
Didiklediğiniz tavukları, kuş üzümünü ve karabiberi pilav ile iyice harmanlayın
Resimli Perde Pilavı Tarifi
Hamurun yapımı: tüm malzemeleri karıştırarak hamurunuzu yoğurun
Hamuru biri küçük biri büyük iki parçaya ayırın
Büyük olanı 3 mm kalınlığında açıp kabın tabanına, kenarları da kapatacak şekilde güzelce yerleştirin
İçine pilavı boşaltın
Hamurun küçük parçasını da aynı şekilde açıp pilavın üzerine kapatın
Resimli Perde Pilavı Tarifi
200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin
Ters çevirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul