Konu
:
Yemek Tarifleri /Ramazan Yemekleri / Ramazan Pilavı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Yemek Tarifleri /Ramazan Yemekleri / Ramazan Pilavı Tarifi
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yemek Tarifleri /Ramazan Yemekleri / Ramazan Pilavı Tarifi
Yemek tarifleri /Ramazan yemekleri / Ramazan Pilavı Tarifi
ramazan pilavı
Ramazan sofralarının vazgeçilmez Ramazan pilavı
iftar için yemekler
Malzemeler
Yarım Kg
Dana Kuşbaşı
1 Adet Kuru Soğan
1 Su Bardağı Erişte
1 Su Bardağı Nohut
2 Su Bardağı Pirinç
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çay Bardağı Ayçiçeği Yağı
5 Su Bardağı Su
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1,5 Tatlı Kaşığı Tuz
Hazırlanışı
•Nohut akşamdan ıslatılır, ertesi günü yumuşayana kadar haşlanır
•Etin üzerine ince kıyılmış soğan az tuz ve 5 su bardağı su eklenir, tencerede ya da düdüklü tencerede pişirilir
•Tencereye tereyağı ve ayçiçeği yağı konur
•Isınınca erişte atılır, pembeleşene dek kavrulur
•Üzerine suda bekletilmeden yıkanmış süzülmüş pirinç eklenir, 5 dakika kadar kavrulur
•Daha sonra üzerine nohut, suyuyla birlikte soğanlı et, tuz ve karabiber ilave edilir
Tencerenin kapağı kapatılır
•Kaynama noktasına geldikten sonra ateş kısılır 10 dakika daha pişirilir
•Yarım saat dinlendirilir
•Süre sonunda pilav geniş dişli bir çatalla pirinçler zedelenmeden karıştırılır
•Ramazan Pilavınız Servise sunulur
Ramazan Pilavı yemeği tarifi
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul