Yalnız Mesajı Göster

Yemek Tarifleri Lüfer Pilavı

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Tarifleri Lüfer Pilavı






yemek tarifleri Lüfer pilavı
Lüfer pilavı

KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk
PİŞME SÜRESİ: 15 dk

Malzemeler:
2 orta boy lüfer balığı
1 su bardağı pirinç
15 su bardağı su
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tarçın
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
* Balıkları temizleyin İyice yıkayıp ortadan ikiye kesin Hafif tuzlayıp süzgece alın

* Pirinci yıkayıp süzün Üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyip yarım saat bekletin Süzüp duru su bırakıncaya kadar iyice yıkayın

* Yayvan bir tencereye 15 bardak su ekleyin Su kaynamaya başlayınca sıvıyağ, pirinç, tuz ve karabiberi ilave edin Hafif karıştırıp balıkları üzerine dizin Kapağı kapalı olarak 1 dakika harlı ateşte pişirin Ateşi kısıp 10-15 dakika daha pişirin Tencereyi ocaktan alıp üzerine kâğıt havlu serin ve 10 dakika demlendirin

* Balıkları bir servis tabağına alın Pilava tarçın serpip hafif karıştırın Pilavı servis tabaklarına paylaştırıp üzerlerine balıkları yerleştirin Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla