Konu
:
Yemek Tarifleri Kafesli Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Yemek Tarifleri Kafesli Pilav
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yemek Tarifleri Kafesli Pilav
Yemek tarifleri Kafesli Pilav
Kafesli Pilav
Ablamın cumartesi akşamı, teyzemler, annemler ve bizim için hazırladığı yemekler arasında kafesli pilav da vardı
Tarifi Sofra Dergisi'nin Eylül 2006 sayısından almış
(
Elif Y
Korkmazel'in tarifi
) Minik milföylerle kapatılmış tek kişilik pilavlar beraberlerindeki kaşarlı biftek ile çok güzel bir davet yemeği olmuştu
Kafesli Pilav
6 kişilik
1 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Dörder adet kuru kayısı ve kuru incir
1 yemek kaşığı çorbalık fıstık
1 çay kaşığı tarçın
1,5 su bardağı sıcak su
3 yaprak milföy hamuru
Tuz, karabiber
Hazırlanması:
[*]Tereyağı ve zeytinyağını bir tencereye alın ve yıkayıp süzdüğünüz pirinci üzerine ekleyin
Sürekli karıştırarak 10 dakika kavurun ve küp doğradığınız kuru incir ve kayısıları ilave edin
[*]Ayrı bir tavada yağsız olarak 2 dakika kavurduğunuz fıstıkları, tuz ve tarçını da üzerine ekleyin
Suyunu katıp kapağı kapalı pişmeye bırakın
[*]Milföy hamurlarını merdane yardımı ile inceltip bir parmak kalınlığında şeritler halinde kesin
Küçük sufle kaplarını yağlayıp şerit halindeki milföyleri boydan boya dışarı taşacak şekilde içlerine yerleştirin
[*]İç harcı 20 dakika sonra ocaktan alıp kaplara paylaştırın
Kenarlardaki parçaları kabın üzerine doğru toplayın
Önceden ısıtılmış 180C fırında milföy hamurları kızarana kadar pişirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul