Yalnız Mesajı Göster

Yemek Tarifi Kayısılı Pilav

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Tarifi Kayısılı Pilav






Yemek tarifi Kayısılı Pilav
KayısılıPilav (6 Kişilik)

Malzemeler
2 Su Bardağı Çilav (kokulu bir pirinç türü)
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Et Suyu
200 gr Kuru Kayısı
1 Tatlı Kaşığı Safran, Tuz


Yemeğin Tarifi
Safranı et suyu kaynarken ilave ederek ateşi kapatın
Çilavı bir saat süreyle soğuk suda beklettikten sonra tereyağında kavurun ve safranlı et suyu ile tuzunu ekleyin
Diğer tarafta kayısıları küp şeklinde doğrayıp 5-6 dakika haşladıktan sonra süzün
Pilav pişince ateşten indirinKayısıları ekleyerek karıştırın ve demlenmeye bırakın

Alıntı Yaparak Cevapla