Konu
:
Yemek Tarifi Kayısılı Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Yemek Tarifi Kayısılı Pilav
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yemek Tarifi Kayısılı Pilav
Yemek tarifi Kayısılı Pilav
Kayısılı
Pilav
(6 Kişilik)
Malzemeler
2 Su Bardağı Çilav (kokulu bir pirinç türü)
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Et Suyu
200 gr Kuru Kayısı
1 Tatlı Kaşığı Safran, Tuz
Yemeğin Tarifi
Safranı et suyu kaynarken ilave ederek ateşi kapatın
Çilavı bir saat süreyle soğuk suda beklettikten sonra tereyağında kavurun ve safranlı et suyu ile tuzunu ekleyin
Diğer tarafta kayısıları küp şeklinde doğrayıp 5-6 dakika haşladıktan sonra süzün
Pilav pişince ateşten indirin
Kayısıları ekleyerek karıştırın ve demlenmeye bırakın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul