Yalnız Mesajı Göster

Yemek Tarifleri Kestaneli Pilav

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Tarifleri Kestaneli Pilav






Yemek tarifleri Kestaneli Pilav
KestaneliPilav (6 Kişilik)

Malzemeler
2 Su Bardağı Pirinç
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Et Suyu
250 gr Kestane, Tuz


Yemeğin Tarifi
Kestaneleri ıslatıp kenarlarına birer çentik atın 150 derece ısıdaki fırında 40 dakika kadar pişirin Böylece hem pişecek hem de kabukları kolayca soyulacaktır
Kabuklarını soyduğunuz kestaneleri yağda soteleyin Pirinci ekleyip kavurmaya devam edin 3 su bardağı et suyu ve tuzu ilave ederek pişirin
Not: Dilerseniz pilava safran da ekleyebilirsiniz
Tane tane pilav için Pilav piştikten sonra üzerine kağıt havlu veya gazete parçası örtüp tencerenin kapağını kapatın ve demlenmeye bırakın

Alıntı Yaparak Cevapla