Yalnız Mesajı Göster

Yemek Tarifleri Acem Pilavı Hazırlanışı

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Tarifleri Acem Pilavı Hazırlanışı






yemek tarifleri Acem Pilavı Hazırlanışı


Malzemeler:
• 3 yemek kaşığı margarin
• 500 gram kuzu eti
• 2 su bardağı pirinç
• 1 adet kuru soğan
• 2 adet sivri biber
• 2 adet taze soğan
• 1 su bardağı bezelye
• 3 su bardağı et suyu
• 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
• Tuz - karabiber







Acem Pilavı Hazırlanışı


Pirinçleri ayıklayıp, bir süzgeçin içinde nişastası gidene kadar yıkayınız Kuru soğanı piyazlık doğrayınız Taze soğanları ayıklayıp, ince ince kıyınız Sivri biberlerin tohumlarını çıkarıp, doğrayınız

Yayvan bir tencerede margarini kızdırıp, içine kuzu etlerini, ilave edip, etler suyunu çekene kadar kavurunuz Etler kavrulunca içine dolmalık fıstıkları ve doğranmış sivri biberleri ekleyip, kavurunuz

Dolmalık fıstıklar renk alınca içine piyazlık doğranmış kuru soğanları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar sote ediniz Soğanlar renk alınca , içine yıkanmış pirinçleri ve az tuz ilave edip, kavurunuz

En son olarak içine doğranmış taze soğanları bezelyeleri, et suyunu, tuz - karabiberi ilave edip, kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak hiç karıştırmadan, pirinçler göz göz olana kadar pişiriniz

Pişen pilavı demlendirip, sıcak olarak servis ediniz





Alıntı Yaparak Cevapla